LiveStream
Video

Blog


Boston & Seattle Mini-Magazine

Bekijk hieronder  het Boston & Seattle mini-magazine, dat ook op de woonbeurs Rotterdam op 14 en 15 maart te verkrijgen is! 


Bouw Boston & Seattle mag gevierd worden
En dat is één..!
 
Nog ruim 700 palen te gaan. Heipalen met ieder een lengte van maar liefst 22 meter. Zou je ze aan elkaar verbinden, dan zijn ze bij elkaar bijna net zo lang als de A13 die Rotterdam met Den Haag verbindt.
 
De start van het heiwerk is één van de vele mijlpalen in de ontwikkeling en de bouw van Boston & Seattle. Op 5 december werd de officiële start van de bouw gevierd. En al het werk dat daarvóór verzet is. Want wat is er ook al veel gebeurd op de bouwplaats. Afgelopen juli zijn de werkzaamheden op de bouwlocatie gestart. Tot nu toe is er onder meer al 363 meter damwand geslagen en 10.000 kubieke meter zand ontgraven.
 
Het was een positieve, energieke en dynamische middag, deze Sinterklaas-dag. Betrokkenen, buren en zelfs al wat potentiële toekomstige bewoners waren aanwezig. Tijdens de speeches begon het te dagen dat de ontwikkeling en de bouw van Boston & Seattle het resultaat is van teamwerk. Ontwikkelaars, architecten, investeerders, overheden, aannemers en onderaannemers... Zonder al dit teamwerk zouden we niet de officiële start van de bouw hebben kunnen vieren.
 
Iedereen is dan ook apetrots: wie bij de ontwikkeling betrokken is, kent de geschiedenis van dit project. Het huidige ontwerp van de torens is het resultaat van onvervalste Rotterdamse noeste arbeid.
 
De buren zijn nieuwsgierig en blij. Blij dat de tijdelijke parkeerplaats nu dan toch echt zijn bestemming krijgt. En de toekomstige bewoners kunnen niet wachten om straks op deze historische plek te wonen en zélf hun verhalen te creëren.
 
Er staat – uiteraard - nog veel meer te gebeuren. Nu is gestart met het heiwerk. Er is voorgeboord, dus die 736 heipalen zullen vlot de grond in gaan. Na het heiwerk wordt de bouwput nog eens vier meter uitgegraven ofwel 25.000 kubieke meter grond. Daarmee wordt halverwege volgend jaar het diepste punt in de bouw bereikt. Een feestje waard. Een jaar later toosten we met pannebier op het hoogste punt van Boston & Seattle. In 2017 zullen de eerste woningen worden opgeleverd en zal menig kurk knallen. Maar dát gebeurt wellicht ook al op ‘de Pier’ als het heien begin volgend jaar over is. Wij wensen u alvast een ‘happy new Pier’!

 
 


Every building tells a story

Voor de promotie van de woontorens Boston & Seattle gebruikt men de slogan ‘Every building tells a story’. Nog voordat de footprint van de woontorens Boston & Seattle te onderscheiden is, is het eerste nieuwe verhaal op deze historische plek een feit. Een verhaal dat leest als een spannend jongensboek.
 
Dit verhaal begint een hele tijd geleden. Namelijk in de tweede wereldoorlog, een periode in de geschiedenis die Rotterdam heeft getekend en gemaakt tot de unieke, mooie en dynamische stad die ze nu is.
 
Vanaf het begin van WO II was de Royal Air Force (RAF), de Britse Luchtmacht, erg actief met het bombarderen van logistieke doelen in bezet Europa. De Rotterdamse haven was een logisch doelwit voor de RAF.
 
Het was een moeilijke beslissing voor de geallieerden om de Rotterdamse haven wel of niet te bombarderen. Nederland was bondgenoot en bezet. Onze koninklijke familie en regering zat in Groot Brittannië en steunde de geallieerden. Nederland was bezet gebied en daardoor vijandig gebied.
 
In de nacht van drie op vier oktober 1941, vlogen 103 bommenwerpers met hun explosieve lading naar Rotterdam, Antwerpen en Brest. In de Rotterdamse haven waren de installaties bij de Wilhelminapier het doelwit. Daar werden combinaties van 250 tot 500 pond bommen afgeworpen. Behoorlijk zware jongens dus.
 
Het bombardement verliep niet vlekkeloos. Van drie bommen is het onzeker of deze wel tot ontploffing zijn gekomen. Daarom moest de bouw van Boston & Seattle tijdelijk stoppen en het was best wel even spannend op en om de bouwplaats. Want stel je voor dat zo’n bom tot ontploffing komt. Afschuwelijk zou dat zijn. Maar gelukkig, na alle onderzoeken blijkt de bouwlocatie van Boston & Seattle veilig. Het blijft bij een spannend verhaal. De bouw wordt volgende week weer opgestart. En wij kunnen weer door naar nieuwe verhalen. Die hopelijk minder explosief zijn.

INSCHRIJVEN

Bedrijfsnaam
Voorletters
Achternaam
Telefoon
Email
Gewenste oppervlakte
Gewenste bestemming
Vraag
Controle
Verzenden
BETROKKEN PARTIJEN
v.o.f. Pier III, een samenwerking van BPD en Synchroon Ontwikkelaars. In samenwerking met: Gemeente Rotterdam, Stichting HAL Wonen, Vesteda, Holland Immo Group, Q-Park. Bouw: J.P. van Eesteren.